www.kunstnerutstyr.no

 

Lerretet, kvalitet er viktig!

 

Det finnes i dag mange typer lerret på markedet, både lerret i god kvalitet men dessverre også mange med dårlige egenskaper. I den siste gruppen tilhører utvilsomt størsteparten av de lerret man i dag finner hos billigkjeder rundt omkring i landet. Flesteparten av disse lages i Asia og man benytter lerret av dårlig bomullskvalitet. Disse er  strukket på inneramme i lett tre og  har en tendens til å vri seg under våre klimatiske forhold. I tillegg vil disse lerret trekke til seg mer av malingen. Lerret i bomull har dessuten ikke samme spenst som lerret i lin og vil lettere bli slakke. 

 

Våre lerret.

Akrylmaling venstre.

Oljemaling høyre.

 

 

Lerret av dårlig bomullskvalitet.

Akrylmaling venstre.

Oljemaling høyre.

 

 

Bildene til venstre viser sugeevne på våre lerret sammenlignet med lerret fra en annen leverandør.

 

Våre eksempler er mottatt fra en av våre kunder, og vi vil her presisere at det er benyttet like deler maling på begge eksempler.

 

Med tanke på hvor mye lerretene til høyre trekker til seg av maling, må man spørre seg, hvor økonomiske disse er i bruk?

 

Blindramme (inneramme),

er også en viktig del av lerretet. Vi har i Norge stor variasjon i klimaet fra sommer til vinter, og det viser seg fort at blindrammer av dårlig kvalitet vil vri seg å bli ustabile. Vi har mange eksempler på at dette også har ført til at yterrammen  har vridd seg, og gått fra hverandre i hjørnene.

 

Blindrammer egen produksjon

Våre blindrammer

laget i furu.

 

Blindrammei lett tre eller balsa har en tendens til å vri seg under våre klimatiske forhold.
I mange tilfeller gjør dette at ytterramme "spriker" og går fra hverandre i hjørnene

 

Det finnes dessverre også seriøse forhandlere av kunstnerutstyr som har disse blindrammer og lerret i sitt vareutvalg. Dette for å møte konkurransen fra såkalte billigkjeder.  Dette har vi valgt og ikke gjøre, og heller tilby våre kunder lerret av høy kvalitet, men likevel til markedets laveste priser!

 

Lerret i bomull har ikke samme spenst som lerret i lin. De vil lettere bli slakke, og det er derfor viktig  å bruke kiler i blindrammen. Mange av lerretene i dag har ikke disse kilene og gjør det ekstra vanskelig å stramme lerretet ved behov. Flere lerretsprodusenter benytter plastkiler til å stramme lerretet med. Dette blir gjort for å gjøre lerretene så rimelige som mulig, noe som ikke er å foretrekke, da disse faller lett ut.