LERRETETS KVALITET
ER VIKTIG
FOR SLUTTRESULTATET!


 


Det finnes i dag mange typer lerret på markedet, både lerret av god kvalitet, men dessverre også mange med dårlige egenskaper. I den siste kategorien hører utvilsomt størsteparten av de man finner hos de så kalte billigkjeder rundt omkring i landet. Flesteparten av disse lages i Asia hvor man benytter lerret av dårlig bomullskvalitet.

For å få prisene ekstra rimelige blir disse strukket på innerramme (blindramme) laget av lettre, balsatre som har en tendens til å vri seg under våre klimatiske forhold. I tillegg vil disse lerret trekke til seg mer av malingen. Lerret i bomull har dessuten ikke samme spenst som lerret i lin og vil lettere miste sin originale fassong å bli slakke.


 
Lerretets kvalitet er viktig.
   

 

Lerret av god kvalitet.

Bilde over viser sugeevne på våre lerret sammenlignet med lerret fra annen leverandør.

 

Lerret av forskjellig kvalitet og deres sugeevne.

Her vises forskjellen på lerret fra vår produksjon sammenlignet med eksempler kjøpt hos en av landets såkalte billigkjeder. Eksempler her er mottatt fra en av våre kunder, og vi vil presisere at kunde har benyttet like deler maling på begge eksempler.

Med tanke på hvor mye lerretene av dårligere kvalitet trekker til seg av malingen må man spørre seg hvor økonomisk disse er i bruk.

 


Lerret av mindre god kvalitet.

Bilde over viser sugeevne på lerret av mindre god kvalitet. Hvorfor male samme motiv to ganger når det første er helt perfekt.

 

Blindramme av god kvalitet.

Våre blindrammer er laget i furu, og har kiler til stramming av lerretet. 

Blindramme.

Blindramme (innerramme) er også en viktig del av lerretet. Vi har i Norge stor variasjon i klimaet fra sommer til vinter, og det viser seg fort at blindrammer av dårlig kvalitet vil vri seg å bli ustabile, og vi har mange eksempler på at dette har ført til at ytterrammen har vridd seg å gått fra hverandre i hjørnene. Likeledes er det mange som har lerret hengende på vegg hvor det ene hjørnet har en avstand til veggen på flere cm.

En annen viktig del er at man setter kiler inn i blindrammen under oppspenningen. Dette gjør at lerretet kan strammes dersom lerretsduken blir slakk/ bølgete.

Blindramme av mindre god kvalitet.

Her vises bilde av lerret i bomull strukket på en blindramme (innerramme) av balsatre. Som man ser er det ingen kiler til selve oppstrammingen, samt at stift satt i hjørnet på blindramme forhindrer at lerretet kan strammes.

  

For oss er kvalitet første prioritet.

Kunstnerutstyr.no har i dag egen produksjon av en rekke produkter, og ved siden av våre blindrammer og lerret har vi også vår egen kolleksjon av staffelier. Vi kan garantere et proffesjonelt utført håndverk samtidig som vi kan tilby meget konkurransedyktige priser.