Lær fargeblanding med Itten fargesirkel.
 

Litt om
akvarellpapir.


Du er her: Hjem / Produkter / Litt om akvarellpapir


Du kan spare penger ved å kjøpe det aller rimeligste papiret, noe vi absolutt ikke anbefaler.
Selv for en nybegynner er det viktig med godt utstyr for å kunne få et godt resultat. Det er viktig at du benytter riktig papir til nettopp den teknikken du ønsker å benytte. Du kan ikke bruke papir som vil gå i oppløsning dersom du benytter grove teknikker. Papiret, enten du er i starten eller er mer erfaren må være syrefritt, (slik at det ikke vil gulne) og ha lang levetid!

De viktigste punkt er kvalitet – produksjon og innhold – vekt – tekstur – og sist men ikke minst, lysekthet.


 

Kunstnerutstyr
jubilerer!

Akvarellpapir fra kunstnerutstyr.no Norges laveste priser på en rekke produkter.

 

Litt om akvarellpapir og deres egenskaper.

Kvalitet på akvarellpapir kan i hovedsak inndeles i to kategorier, kunstnerkvalitet og studiekvalitet.
Kunstnerkvalitet er sikret mot misfarging og er aldringsbestandig. Studiekvalitet er et rimeligere papir og blir i de fleste tilfeller laget i ren cellulose eller som noen kaller det trefritt papir og er ikke sikret mot missfarging.

Underlagets kvalitet er kanskje mer viktig innen akvarellmaling enn noen annen form for kunstmaling. Papiret kan ha en utmerket kvalitet, men likevel ikke være tilstrekkelig til ditt formål. Både overflate (struktur) samt tykkelse kan være avgjørende. Det beste for en med lite eller ingen erfaring er å prøve ut flere typer, for på denne måten finne det papiret som passer best for deg.

Her er våre akvarellfarger.
Kunstnerkvalitet til laveste pris!


 

 

Akvarellfarger fra kunstnerutstyr.no Norges laveste priser på en rekke produkter.

Varmpresset papir.

Varmpresset papir har en glatt hard overflate, og brukes i de tilfeller hvor man ønsker et lite sugende papir. Interessen for varmpresset akvarellpapir er sterkt dalende og etterspørselen her er langt mindre enn tidligere

Kaldpresset papir.

Kaldpresset papir er noe ruere i overflaten og er mer sugende enn varmpresset papir. Dette er det mest allsidige papiret og har den mest populære tekstur både for nybegynnere og de mest erfarne. Kaldpresset papir er velegnet for både detaljerte arbeider samt enkle og middels kraftige skrapeteknikker. 

Ru papir.

Ru struktur har som navnet sier en grovere overflate. Papiret tåler hardere skrapeteknikker samtidig som mange mener dette papiret gir et mer livlig inntrykk.