KOH-I-NOOR AKVARELL- OG FARGEBLYANTER

LITT OM
AKVARELLPAPIR
OG DENS EGENSKAPER.

KOH-I-NOOR AKVARELL- OG FARGEBLYANTER
 


Du kan spare penger ved å kjøpe det aller rimeligste papiret, noe vi absolutt ikke anbefaler.
Selv for en nybegynner er det viktig med godt utstyr for å kunne få et godt resultat. Det er viktig at du benytter riktig papir til nettopp den teknikken du ønsker å benytte. Du kan ikke bruke papir som vil gå i oppløsning dersom du benytter grove teknikker. Papiret, enten du er i starten eller er mer erfaren må være syrefritt, (slik at det ikke vil gulne) og ha lang levetid!

De viktigste punkt er kvalitet – produksjon og innhold – vekt – tekstur – og sist men ikke minst, lysekthet.


 
LITT OM AKVARELLPAPIR OG DENS EGENSKAPER.
Akvarellpapir fra kunstnerutstyr.no Norges laveste priser på en rekke produkter.

Alt om akvarellpapir er ikke lett å få frem med noen få setninger, men vi vil her ta for oss det viktigste.

Kvalitet på akvarellpapir kan i hovedsak inndeles i to kategorier, kunstnerkvalitet og studiekvalitet.

Kunstnerkvalitet er sikret mot misfarging og er aldringsbestandig.

Studiekvalitet er et rimeligere papir.
Disse blir i de fleste tilfeller laget i ren cellulose eller som noen kaller det trefritt papir.

Rimelig papir er laget av tremasse, eller en kombinasjon av bomull og cellulosefibre. Ønsker du å benytte grove teknikker med mye skrubbing, skraping og maskeringsteknikker vil det være best å bruke papir av ren bomull.
Kort sagt, jo mer og hardere teknikker du bruker, jo mer viktig er kvaliteten på papiret.

Akvarellpapirets vekt forteller ikke om papiret er dårlig eller ikke, dette da de dyre varianter ofte kommer i flere tykkelser.
Derimot er vekten viktig dersom du ønsker et papir som ikke skal bukle seg når det bli vått, men igjen, dette kommer helt an på hvilke teknikker du ønsker å benytte.
Er papiret 300 gram eller mer burde dette være tilstrekkelig i de aller fleste tilfeller, og spesielt dersom papiret er limt på alle fire sider.
Dersom papiret er tynnere kan dette tapes på en plate før man starter arbeidet.
Papirets vekt beregnes ut fra hvor tungt papiret er pr. kvadratmeter.


Akvarellfarger fra kunstnerutstyr.no Norges laveste priser på en rekke produkter.

Papirets tekstur bestemmes ut i fra papirets overflate.


Underlagets kvalitet er kanskje mer viktig innen akvarellmaling enn noen annen form for kunstmaling. Papiret kan ha en utmerket kvalitet, men likevel ikke være tilstrekkelig til ditt formål. Både overflate (struktur) samt tykkelse kan være avgjørende. Det beste for en med lite eller ingen erfaring er å prøve ut flere typer, for på denne måten finne det papiret som passer best for deg.

Varmpresset papir.

Varmpresset papir har en glatt hard overflate, og brukes i de tilfeller hvor man ønsker et lite sugende papir. Interessen for varmpresset akvarellpapir er sterkt dalende og etterspørselen her er langt mindre enn tidligere

Kaldpresset papir.

Kaldpresset papir er noe ruere i overflaten og er mer sugende enn varmpresset papir. Dette er det mest allsidige papiret og har den mest populære tekstur både for nybegynnere og de mest erfarne. Kaldpresset papir er velegnet for både detaljerte arbeider samt enkle og middels kraftige skrapeteknikker. 

Ru papir.

Ru struktur har som navnet sier en grovere overflate. Papiret tåler hardere skrapeteknikker samtidig som mange mener dette papiret gir et mer livlig inntrykk.